שינוי שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/12/10 12:09 כב בטבת התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני נשואה ואמא ל 4 ילדים הבכורה בת 9.5 השניה בת 8 השלישי 6.5 והרביעי בן 3

ברצוני לשאול לגבי הוספת שם או שינוי שם לבתי... כיוון שהיא באופן מתמיד נפצעת ונחבלת גם זה שהיא "ילדת סנדוויץ'" מקשה עליה יותר וקשה לה יותר להתמודד עם מצבים, עם הלימודים ובכלל בחברה בבקשה אודה לתשובתך.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מכיר מקרים ששינוי שם הביא לשינוי מצב אבל אני מכיר גם הרבה מקרים ששינוי שם לא הביא לשום שינוי במצב.
שינוי שם יכול להיות סופו של תהליך שבו משתדלים מאוד לשנות את המצב אבל אם אנחנו חושבים שהבעיה תפתר בשינוי השם, בלי שום השתדלות נוספת - אנחנו בורחים מהבעיה האמיתית והיא רק תחזור ותתפרץ.

אם ילדה נפצעת ונחבלת - צריך לבדוק באופן מקצועי אולי יש לה בעיה בראיה, בשווי משקל, בהליכה\ ריצה. אם ילדה היא ילדת סנדוויץ', צריך להתיעץ עם גורם מקצועי: עובדת סוציאלית, יועצת או פסיכולוגית כיצד לנהוג איתה.
כל הדברים הללו קודמים לשינוי שם.

התפקיד שלכם כהורים הוא לפנות אל מי שיכול לסייע לכם לזהות את הסיבות לקשיים של הילדה ולתת מענה מעשי כדי לפתור את בעיותיה - שינוי שם לא יכול להחליף את המשימה החשובה הזאת.