שינוי שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/02/10 20:23 כז בשבט התשע

שאלה

שלום,

רציתי לתקן בקטנה ולהגיד שהשם ספי קיבלתי אותו ביום הברית כך נודע לי מאימי.

ולא ככינוי עם חלוף השנים...

אז אמור להיות בעיה?

להזכיר* היה לי שני שמות בתעודת הזהות יוסי וספי אני מחקתי שם אחד ספי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לא מקובל למחוק שם, אפשר להוסיף שם.

להכרות המחודשת שלך עם שם נוסף שלך, יש חשיבות רבה. מעכשיו כאשר אתה מציע את השם שלך בעניני קדושה, אתה צריך להציע את השם המלא, הכולל את 'יוסי' ו'ספי'.
לדוגמה כאשר מעלים אותך לתורה או עושים לך "מי שברך" אתה צריך לומר את השם הכפול: "יוסי ספי".

לתעודת זהות אין משקל בנושאים הלכתיים - אם כי רצוי שתהיה התאמה בין התעודה ובין המציאות מפני שיש מצבים שהדבר עלול לעורר קושי. למשל כאשר כותבים את שם החתן בכתובה צריך לומר את השם המלא - במקרה שלך לא תהיה התאמה בין השם בכתובה והשם בתעודת זהות.

(אגב גם 'יוסי' וגם 'ספי' הם קיצורים של השם 'יוסף' תבדוק אם אין לך זיקה לשם 'יוסף')