שינוי שם למזל ולזוגיות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/10/10 11:12 יט בחשון התשעא

שאלה

שלום,

השם שלי הוא נועם ואני מגיל צעיר שנאתי את השם שלי, אני לא נעימה בכלל, אני לא אוהבת אנשים )(אני חושבת שזה בגלל התנקלויות רבות שעשו לי כל היסודי) אולי כשהייתי קטנה מאד הייתי נעימה (על פי איצא שלי) ומאז ההתנקלויות בבית הספר הפכתי לילדה לא נעימה ואגרסיבית. בנוסף לזה כל הזמן קורים לי מקרים של התנקלויות נגדי גם אם אני לא אשמה, ביש מזל על כל דבר שאני רוצה לעשות, כל מסגרת ודרך שהתחלתי תמיד הייתה רצופה מכשולים ובעיות כאילו רק לי, שבזמן שלאחרים תמיד קל,גם אם אנשים לא יודעים מי אני או מכירים אותי תמיד יוצרים בישבילי בעיות. גם בזוגיות אני לא מוצאת נורמלית, תמיד אני נפגעת מאנשים, תמיד רומסים אותי ופוגעים בכבודשלי סתם ללא סיבה הנראת לעין מה שגורם לי לפתח התנהגות אגרסיבית גם אם אני מבסיסי לא כזאת. אני עוזרת כל הזמן ותומרת לאנשים ומטוב ליבי ומייצת לאנשים והם כתודה דוקרים אותי בגב ומבזים אותי ברבים. אני חושבת שאני חסומה אנרגטית בגלל השם שלי, האם יש לשנות את שמי? חשבתי על השם גאיה כי יש בו את האותיות א, י, ה - אותיות השם. מה דעתך?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)אני מבין לליבך ולכאב הבוקע ממנו.
אכן להרגיש ביש מזל זו הרגשה נוראית.

2)נראה לי שהכיוון שאת שואלת עליו הוא לא הכיוון הנכון. השם הוא לא הבעיה וגם לא הפתרון לבעיה.

3)כדאי לך לנסות לפתוח משהו עמוק שקיים בנפש. משם הכל מתחיל ומשם יכולה לצמוח ישועה.

4)עבודת המודעות העצמית שהיא עבודת מידות היא העבודה שאת צריך להתחיל. ואם תפתחי פתח קטן לעולמך הרוחני אזי השם יסעייע לך לשמור לעשות ולקיים את הכל באהבה ובשמחה . עבודת הנפש היא העבודה שיכולה לחולל פלאים ולפתוח חסמים וחסימות ולהשרות על האדם שמחה וכשאדם שמח אזי גם שורה עליו השכינה ויש לו סייעתא דישמייא בכל מה שהוא עושה.
ראי נא מה שכתב רבי נחמן בלוקטי מוהרן תורה מח :
קראי את זה לפחות פעמיים בקריאה איטית.

כְּשֶׁאָדָם נִכְנָס בַּעֲבוֹדַת הַשֵּׁם, אֲזַי מַּרְאִין לוֹ הִתְרַחֲקוּת הִתְחַזְּקוּת גָּדוֹל מְאד מְאד לִבְלִי לִפּל בְּדַעְתּוֹ, חַס וְשָׁלוֹם
כְּשֶׁרוֹאֶה שֶׁעוֹבְרִים כַּמָּה וְכַמָּה יָמִים וְשָׁנִים
שֶׁהוּא מִתְיַגֵּעַ בִּיגִיעוֹת גְּדוֹלוֹת בִּשְׁבִיל עֲבוֹדוֹת הַשֵּׁם
וַעֲדַיִן הוּא רָחוֹק מְאד, וְלא הִתְחִיל כְּלָל לִכְנס לְשַׁעֲרֵי הַקְּדֻשָּׁה
כִּי רוֹאֶה עַצְמוֹ שֶׁהוּא מָלֵא עֲדַיִן עֲבִיּוּת וְגַשְׁמִיּוּת וְהִרְהוּרִים וּבִלְבּוּלִים גְּדוֹלִים
וְכָל מַה שֶּׁהוּא רוֹצֶה לַעֲשׂוֹת בַּעֲבוֹדַת הַשֵּׁם אֵיזֶה דָּבָר שֶׁבִּקְדֻשָּׁה
אֵין מַנִּיחִין אוֹתוֹ
וְנִדְמֶה לוֹ כְּאִלּוּ אֵין הַשֵּׁם יִתְבָּרַך מִסְתַּכֵּל עָלָיו כְּלָל
וְאֵין רוֹצֶה כְּלָל בַּעֲבוֹדָתוֹ
מֵחֲמַת שֶׁהוּא רוֹאֶה שֶׁהוּא צוֹעֵק בְּכָל פַּעַם
וּמִתְחַנֵּן וּמִתְנַפֵּל לְפָנָיו יִתְבָּרַך שֶׁיַּעְזְרֵהוּ בַּעֲבוֹדָתוֹ
וְאַף עַל פִּי כֵן עֲדַיִן הוּא רָחוֹק מְאד מְאד
עַל כֵּן נִדְמֶה לוֹ
כְּאִלּוּ אֵין הַשֵּׁם יִתְבָּרַך מִסְתַּכֵּל עָלָיו כְּלָל וְאֵין פּוֹנֶה אֵלָיו כְּלָל
כִּי הוּא יִתְבָּרַך אֵין רוֹצֶה בּוֹ כְּלָל
[הֵן עַל כָּל אֵלֶּה וְכַיּוֹצֵא בָּזֶה צָרִיך הִתְחַזְּקוּת גָּדוֹל
לְחַזֵּק עַצְמוֹ מְאד מְאד,] וְלִבְלִי לְהִסְתַּכֵּל עַל כָּל זֶה כְּלָל
כִּי בֶּאֱמֶת כָּל הַהִתְרַחֲקוּת הוּא רַק כֻּלּוֹ הִתְקָרְבוּת כַּנַּ"ל
וְכָל הַנַּ"ל עָבַר עַל כָּל הַצַּדִּיקִים, כַּאֲשֶׁר שָׁמַעְנוּ מִפִּיהֶם בְּפֵרוּשׁ
שֶׁנִּדְמֶה לָהֶם, שֶׁהַשֵּׁם יִתְבָּרַך אֵין מִסְתַּכֵּל וּפוֹנֶה אֲלֵיהֶם כְּלָל
מֵחֲמַת שֶׁרָאוּ שֶׁזֶּה זְמַן רַב
שֶׁהֵם מְבַקְּשִׁים וִיגֵעִים וְעוֹשִׂים וְעוֹבְדִים עֲבוֹדַת הַשֵּׁם יִתְבָּרַך
וַעֲדַיִן הֵם רְחוֹקִים מְאד מְאד
וְאִלּוּ לא הָיוּ מְחַזְּקִים עַצְמָן מְאד לִבְלִי לְהִסְתַּכֵּל עַל זֶה
הָיוּ נִשְׁאָרִים בִּמְקוֹמָם הָרִאשׁוֹן
וְלא הָיוּ זוֹכִים לְמַה שֶּׁזָּכוּ
וְהַכְּלָל אֲהוּבִי אָחִי
חֲזַק וֶאֱמַץ מְאד
וֶאֱחֹז עַצְמְך בְּכָל הַכּחוֹת לִשָּׁאֵר קַיָּם בַּעֲבוֹדָתֶך
וְאַל תָּחוּשׁ וְאַל תִּסְתַּכֵּל כְּלָל עַל כָּל הַנַּ"ל אוֹ כַּיּוֹצֵא בָּזֶה
וְאִם אַתָּה רָחוֹק מְאד מְאד מִמֶּנּוּ יִתְבָּרַך
וְנִדְמֶה לְך, שֶׁאַתָּה פּוֹגֵם בְּכָל שָׁעָה מַמָּשׁ נֶגְדּוֹ יִתְבָּרַך
עִם כָּל זֶה כְּנֶגֶד זֶה תֵּדַע
שֶׁאִישׁ כָּזֶה שֶׁהוּא מְגֻשָּׁם כָּל כָּך
כָּל תְּנוּעָה וּתְנוּעָה שֶׁהוּא מְנַתֵּק עַצְמוֹ מְעַט מְעַט מִן גַּשְׁמִיּוּתוֹ
וּפוֹנֶה לְהַשֵּׁם יִתְבָּרַך הִיא גְּדוֹלָה וִיקָרָה מְאד מְאד
וַאֲפִילּוּ נְקֻדָּה קְטַנָּה מְאד, שֶׁהוּא נֶעְתָּק מִגַּשְׁמִיּוּתוֹ אֵלָיו יִתְבָּרַך
הוּא רָץ בָּזֶה כַּמָּה וְכַמָּה אֲלָפִים פַּרְסָאוֹת בְּעוֹלָמוֹת עֶלְיוֹנִים
כַּאֲשֶׁר תָּבִין הֵיטֵב
........[וְדַע, שֶׁהָאָדָם צָרִיך לַעֲבר עַל גֶּשֶׁר צַר מְאד מְאד
וְהַכְּלָל וְהָעִקָּר שֶׁלּא יִתְפַּחֵד כְּלָל..]"

וראי תשובתי [ " מרגישה תקועה "] ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/156403

https://www.kipa.co.il/ask/show/48934

בברכה,

עוזיאל אלךיהו,

.