שינוי או הוספת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/13 07:27 ב באייר התשעג

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

שמי - - -

שנים רבות אני חיה בתחושת חוסר שביעות רצון מהשם שניתן לי מלידה, בעצם מאז שאני זוכרת את עצמי.

זוהי תקופה לא פשוטה בחיי ואני מרגישה ששינוי השם יוכל להועיל לי בשינוי המסלול הרוחני והכללי.

חשבתי על השם : אוריין - שמשמעו כמובן הוא תורה בארמית.

האמת היא שאני מעדיפה להוסיף את אוריין כשם ראשון ואת - - - כשם שני בתעודת הזהות מלהחליף ממש.

אודה לך מאוד אם תכתוב את דעתך על השינוי המבוקש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשם אוריין יש צליל נכרי, השם אוריין הוא שם צרפתי שפרושו 'שחר' עייני בקישור
http://www.shemli.co.il/hebnames/name_details.seam?nameID=1058

אמנם בארמית יש ביטוי 'בר אוריין' = 'בן תורה' אבל המילה 'אוריין' כשם אדם מופיעה פעם אחת כשם של גבר "אבא אוריין איש צידן אמר חמשה דברים משם רבן גמליאל..." (אסתר רבה פתיחתות ד"ה ט ר' יודא)
לא ברור שהשם אוריין שייך לאישה.

אני שייך לאלו שבאופן בסיסי לא ממליצים להחליף שם, הרב אבינר מסביר את ההסתיגות בקישור הבא
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=286847

לסיכום - שאלה גדולה אם כדאי וצריך להחליף (בעצם להוסיף) שם.
אם החלטת להוסיף שם, עדיף שם עברי שאין ספק שהוא שם של אישה.