שינה וייחוד בסוכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/10/11 15:02 ו בתשרי התשעב

שאלה

האם לבחור מותר לישון בסוכה במרפסת כאשר אם היה ישן בתוך הבית עצמו,ייתכן והיו חלים דיני ייחוד?האם הסוכה היא רשות בפניי עצמה?

(וכמו כן-האם זוג נשוי ובנותיהם בחדרים סגורים בקומה נפרדת,מהווים ייחוד?)

אשמח לתשובה מהירה לרגל החג.תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לעניין ייחוד המרפסת והסוכה נחשבים כמו חדר בבית. מה שחשוב כאן שהנשים יכולות לנעול את עצמן בחדריהן, או שהן יכולות לנעול את הדלת של המרפסת עם הסוכה מבפנים, כך שאתה לא תוכל לעבור לבית.

עיין תשובה מפורטת שהבאתי בעניין

https://www.kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?mesh=10/16/2011 11:32:56 AM