שימוש בתאריך לועזי

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 05/08/02 16:40 כז באב התשסב

שאלה

א. יש מקומות שמחייבים לכתוב תאריך לועזי, כיצד יש לנהוג?

ב. בשנה מעוברת יש 2 חודשי אדר, מה דין כתובה או גט ח"ו שלא צויין בהם איזה מחודשי אדר?

תשובה

א. אם צריך לכתוב תאריך לועזי - עדיף לכתוב תאריך עברי ולידו, בסוגריים, תאריך לועזי.

ב. לכתחילה בחודשי אדר יש לציין בכל חודש את סדרו: אדר ראשון ואדר שני. בדיעבד, אם כתב באדר ראשון "אדר" סתם - כשר.

אם כתבו באדר שני "אדר" סתם - כגון: בכתובה - יעשה שאלת חכם.

בכתובה יש לכתוב אדר ראשון ואדר שני. בשטרות אחרים ניתן לכתוב: אדר א', אד"א, אד"ר; אדר ב', אד"ב. אם כתב כך בכתובה ישאל חכם.

בדרך כלל אין כותבים גט בראש-חודש, אבל בשעת הדחק אם כותבים בא' דר"ח, כותבים: א' דר"ח - שהוא ל' לחודש-(החודש שעבר). ויש שאינם כותבים א' דר"ח, אלא ר"ח. האפשרות הראשונה עדיפה.