שימוש בסקוטש שמשמש לבשר\חלב\לא כשר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/03/10 15:24 ג בניסן התשע

שאלה

שלום רב,

במקום עבודתי יש כיור וסקוטש לשטיפת כלים.

העובדים משתמשים באותו סקוטש לרחיצה של כלים חלביים ובשריים. לפעמים אפילו לשטיפה של כלים שנאכלו בהם מאכלות לא כשרים.

שאלתי היא -האם מותר לי להשתמש בסקוטש זה לשטיפת הספל שלי?

תודה רבה

תשובה

שלום.

אם יש באפשרותך להכין מערכת משלך של כלים ושל שטיפתם אז זה הדבר הטוב ביותר.

ואם אין אפשרות כזו ויש סקוטש אחד בלבד אז אולי תרים תרומה ותקנה סקוטש נוסף ובצבע אחר ותשוחח על כך עם משתמשי המטבח ותסביר להם בנעימות וברוך ובעדינות ואני לא רואה שיש סיבה שהם לא יבינו מה שאתה מבקש.

בכל מטבחון ציבורי יש דינמיקה סביב העיניין של השימוש בכלים הציבוריים וזה לגיטימי בהחלט להעלות את הנושא לדיון בין משתמשי המטבחון.

ואם כל זה לא עזר ואין כל דרך אחרת אז לפני שאתה משתמש בסקוטש הציבורי תנקה אותו מעט ותשטוף אותו מעט כדי שלא יהיו עליו שאריות של אוכל דבוק ואז תוכל להשתמש בו.

בברכה,

עוזיאל אליהו