שימוש באינטרנט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/04/02 06:22 כ בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום,

הייתי מעוניין לשתף את הרב בצדדים שיש לי בעד השימוש באינטרנט ונגדו (דווקא לגבי) ע"מ שהרב יעזור לי להחליט כיצד להתמודד עם העניין

בעד:

1. אני מפעיל רשימת תפוצה לעידוד עבודה עברית וכדו'

2. הדפסת דברי תורה, גישה נוחה לשאול רבנים שאלות ולהשתתף בדיונים

3. עדכוני חדשות זמינים

נגד:

1. יוצא לי להתקל באתרים לא צנועים (בזמן האחרון גם מגיעים אלי אמיילים שכאלה שאיני מצליח למנוע הגעתם)

2. ביטול תורה

אשמח לקבל את דעתו של הר'

נ.ב.

שמעתי בשם הר' אבינר רעיון שהוא אמר למישהו שצריך לקבוע דין ייחוד עם האינטרנט. זה מצא חן בעיני אך גיליתי שזה לא מעשי לגבי

תשובה

בס"ד

השאלה היא עד כמה העבודה שלך באינטרנט חשובה באמת.

אם עבודתך באמת חשובה - הרי היא כמו הליכה ברחוב שכשאין לך ברירה, אתה בודק אם זה הכרחי, ואתה הולך אע"פ שאפשר כי תתקל במראות לא צנועים.

גם ברחוב וגם באינטרנט צריך לעשות כל מאמץ לא להפגש עם הלא צנועות. ולפי המאמץ - ההתקלויות.

חכמינו אמרו על "מאמצים ותקלות" את הכלל הזה שאין הקב"ה מזמן תקלה לצדיקים. במילים אחרות כאשר אדם מתאמץ באמת - לא קורות לו תקלות.
כאשר אדם מוותר לעצמו פה ושם - באות לו תקלות.
אינני אומר ח"ו שאינך מתאמץ. רק לומר שבתקלות יש גם צד רוחני גדול.

למעשה אם אחרי כל דברי אתה רואה שהנזק גדול מהתועלת - ברח לך מהאינטרנט.

אם תרצה שיקול דעת יותר נקי לגבי השאלה שלך תגדיר יותר טוב את חשיבות העבודה שלך באינטרנט. דהיינו כמה משתמשים בעבודה שלך, עד כמה היא חשובה להם וכד'