שיכפול גנטי בהלכה

חדשות כיפה הרב בני לאו 15/04/02 12:04 ג באייר התשסב

שאלה

א.האם יש בפיתוח שיכפול גנטי פגיעה בעצם האמונה בבורא עולם?

ב.והאם יש לראות בטכנולוגית של שיכפול בני-אדם משום אסור הלכתי-השקפתי כאשר בני-אדם מתערבים בבריאה?

תשובה

ליצחק שלום
שכפול גנטי יכול להציל ממחלות חשוכות מרפא, וכמו כל רפואה היא חלק ממצוות האדם "כבשוה" (עיין רמב"ן בראשית שם). המצוה לעסוק ברפואה מחייבת את האדם להשתמש בחכמתו ולהביא מקסימום הצלה לאנושות.
הסכנה היא כשאדם מנצל את הישגיו הרפואיים להשתלטות על העולם. זוהי סכנה הרובצת על האדם משחר ימיו: "לפתח חטאת רובץ" - כל מה שהאדם מפתח יותר - הוא יותר קרוב לחטוא.
מכאן גם ההתנגדות לשכפול הגנטי, בגלל חוסר אמון בענווה שבאדם.
בברכה
בני לאו