שיירי בשר בין השיניים

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 28/07/02 17:14 יט באב התשסב

שאלה

האם אדם שמצא שיירי בשר בין שיניו צריך לספור מחדש 6 שעות ע"מ שיוכל לאכול "חלבי"?

תשובה

שני טעמים נאמרו לצורך בהמתנה בין בשר לחלב, והם: הבשר מוציא שומן, והוא נדבק בפה ומאריך בטעמו (רש"י); משום בשר שנותר בין השיניים (רמב"ם).

אם בלע את הבשר שנמצא בין שיניו, במקום להסירו לכתחילה ימתין 6 שעות מעת הבליעה. בדיעבד: אפשר לסמוך על הסוברים שמחשבים גם אז את 6 השעות מזמן האכילה.

האוכל בשר ולאחר כשעתיים מצא בשר בין שיניו והסירו אינו צריך להמתין 6 שעות מאז שהסירו, אלא מאז שאכלו. מכל מקום צריך להסיר את שיירי הבשר ע"י שפשוף במברשת ובמשחה.

אין צורך לחשוש שמא נותר בשר בין השיניים, אלא אם כן יש רווח או חור בהן. אז יש לבדוק גם אם עברו 6 שעות מזמן האכילה. משום כך בעלי חורים ורווחים ישפשפו את שיניהם מיד לאחר אכילת בשר במברשת ובמשחה.