שיטת סילבה ומדיטציה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/13 12:01 ה באלול התשעג

שאלה

שלום,

אני מאוד מתעניינת בשיטות פסיכולוגיות אלטרנטיביות. קראתי הרבה חומר בתחום בחודשים האחרונים ומרגישה מאוד מוגבלת. כל המאמרים שאני קוראת אומרים שמדיטציה, יוגה, צ'אקרות, שיטת סילבה וכדומה אסורים לפי היהדות. אני מאוד מתוסכלת.

האם שיטות אלו נחשבות עבודה זרה? האם הן אסורות הלכתית?

האם יש תחום שאליו אני יכולה להיכנס שעובד על חשיבה חיובית, בריאה וגדולה יותר שמתאימה לערכי היהדות?

אני לא מנסה להיכנס לדברים קבליים בכלל, אני רק אוהבת את הרעיון שאפשר להרגיל את המוח והמחשבה לחשוב טוב יותר. האם אין משהו שאני כן יכולה ללמוד אותו?

אני גם מרגישה שלמצוא את הדברים ביהדות כמעט בלתי אפשרי. אבל על האינטרנט זה מאוד נגיש.

מדוע היהדות מקשה בעניין זה?

אשמח מאוד לתשובה מפורטת לגבי השיטות שהזכרתי. אני רוצה להבין את הנושא הזה לעומק, ולדעת מה מותר לא רק מה אסור.

תודה רבה,

חני.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצאתי מאמר יפה של הרב ד"ר נתן אופיר.
הוא מציין שהרב אריה קפלן כתב אודות דרכים יהודיות כשרות בנושא.

http://www.daat.ac.il/daat/chinuch/darkey/meditatsya-2.htm