שיחזורים של מבחנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/10 22:49 כא באב התשע

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני סטודנטית וניצבת בפני תקופת מבחנים. באוניברסיטאות או מכללות נוהגים לא להחזיר לתלמידים את המבחנים עצמם אלא רק את תופס התשובות עם ההערות. וזאת אני מניחה כדי שהם יוכלו להשתמש בבחינה הזו או בשאלות ממנה במבחנים לשנים הבאות.לכן סטודנטים נוהגים כל אחד לזכור שאלה בעל פה כדי לשחזר את השאלות במבחן, מה שמאפשר לסטודנטים בשנים הבאות או כשאר הם ניגשים למבחנים חוזרים, שאלות שיכולות להופיע במבחן...

עד לא מזמן לא חשבתי שיש עם זה בעיה אך כשאר כל הכיתה קיבלה ציונים גבוהים במבחן שהיה זהה לשיחזור והמרצה הייתה מופתעת(כי המבחן היה קשה) ואמרה שהיא מקווה שלא היה לנו שיחזור או משהו דומה, אז הבנתי שאולי יש עם זה בעיה.

מה ההלכה , האם מותר להשתמש בשחיזורים או שזו גנבת דעת או מרמה ושקר? או אולי זה לגיטימי בכלל?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מותר לכם לזכור ולשמור את השאלות, הבעיה היא שיש כאן הונאת דעת מפני שהמרצה חושב שאתם לא יודעים שאלות של המבחנים הקודמים.

באופן מעשי צריך לגשת למרצים לפני תחילת תקופת הבחינות ולומר להם באופן כללי, שיש לסטודנטים שיחזורים של מבחנים ושיביאו את זה בחשבון כשהם מכינים מבחן (אני מתפלא שהמרצים לא מבינים זאת בעצמם...)