שיחות נפש עם חניך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/08/05 01:22 כה באב התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב ויישר כח על מסירות הנפש ההתדמה והשקעת הזמן להגבת התשובות בכובד ראש!

תודה רבה!

השנה לקחתי על עצמי לקיים את עניין איסור קירבה בין בנים ובנות-(לא קירבה גופנית- שברוך ה' אני שומרת נגיעה כבר הרבה שנים) מדובר בעניין של שיחה עם בן.

המון שנים אני חיה בסביבה מעורבת ושנה שעברה סיימתי שנת קומונה בבני עקיבא בה יצרתי קשרים עם... כמובן בנים.

בתהליך שלקחתי על עצמי התבקשתי להסביר לבנים שעימם יצרתי קשר הדוק יותר שאני כבר לא מדברת עם בנים סתם... הסברתי להם (עד כמה שאפשר) שאני לא ניתקתי כל דיבור עם בן אלא דיבורי שווא וכאלה...

אחד מהחניכים פתאום נפתח בפניי וסיפר לי על הרצון שלו להתחזק ולהתקדם ועל הקושי שלו שכרוך בכך... ברצוני לשאול אם יש אפשרות לדבר עם אותו בחור על נושא כזה של חברה מעורבת,מצוות וכו...

אני מרגישה שאני אחת מהדרכים שיכולות לעזור אך אני לא יודעת אם זה מתאים ונכון (לרוח התורה!) שאני אעזור לו בכך!

אשמח לקבל תשובה במהרה!

תודה!

תשובה

בס"ד

את תעשי את השיחה הראשונה.
אחר כך תעבירי את הטיפול בזה לאחד המדריכים או אחד אחר.
עיקר הבעיה היא מבחינתו, שהשיחות הללו עלולות להביא אותו להרהורים לא בריאים. וזה מיותר.
תסבירי לאותו חניך כי אי אפשר לך להמשיך בשיחות הללו. ואע"פ שהוא בתחילה אולי לא כל כך יבין - זה לא משנה.

חיזקי ואמצי מאוד
בהצלחה