שיחה להפגת בדידות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 30/07/02 00:09 כא באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

ברצוני לדעת מה דעת תורה לגבי שיחות טלפוניות בלבד בין אישה לגבר אשר שניהם בודדים והשיחה ממלאת להם את ה"חלל"..

תשובה

שלום,
בא וראה עד היכן הוא הגדר של "אל תרבה שיחה עם האשה"(אבות א,ה).הגמרא(עירובין נג ע"ב)מספרת על רבי יוסי הגלילי שהיה הולך בדרך ופגש את ברוריה ושאל אותה באיזה דרך ללכת ללוד.אמרה לו:"גלילי שוטה,וכי לא אמרו חכמים,אל תרבה שיחה עם האשה".והוסיפה ואמרה לו,היה לך לומר באיזה ללוד.דהיינו שכל היתר הוא בגדר של מרבה שיחה.ואידך זיל גמור.או כמו שסיים הרב חיד"א בענין זה "אוי לנו מיום הדין, אוי לנו מיום התוכחה.

בברכה וכל טוב,

שמואל זעפרני