שיוויתי ד' לנגדי תמיד....

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/09 20:39 יא בסיון התשסט

שאלה

שמעתי על לחיות מתוך קדושה ולהיות בבחינת "שיוויתי ה' לנגדי תמיד", שכל מעשינו יהיו לשם שמיים וכו'.. זה מאוד מוצא חן בעיני וממש דרך חיים מיוחדת וקדושה..

אבל, איך אפשר לקנות את המידה\הרגל הזה...?!

יש דרכים מיוחדות להגיע אליה?..

תודה.!

תשובה

שלום

'שיוויתי ד' לנגדי תמיד' נקנה על ידי כמה דברים, והעיקרי בהם הוא לימוד האמונה הקבוע בכל יום, לעומק ובפתיחות עצמית להשתנות בעקבות הלימוד.

אני מציע לך ללמוד את ספר מסילת ישרים, מתחילתו עד סוף מידת הנקיות, כל יום חצי שעה לפני השינה, בסבב של חודש שוב ושוב, עד שתדעי את הדברים ויכנסו לאישיותך בצורה משמעותית.

נסי ליישם את מה שלמדת מהספר בחיים היום-יומיים שלך.

תפילה כנה מעומק האישיות שלך היא עבודה שבלב, והיא ביטוי האמונה ומחזקת אותה. כדאי ללכת לבית הכנסת לתפילה אחת ביום, למרות שאינך חייבת. בית הכנסת מוסיף הרבה לתפילה.

התייעצי עם המחנכת או המחנך שלך לדרכים אישיות יותר.

בהצלחה במסע