שידוכין

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/02/02 05:31 כב בשבט התשסב

שאלה

אני בחור בן 22 ונפגשתי עם המון בנות לאחרונה פגשתי אחת שאני חושב שזה די מתאים הבעיה היא שהיא לא כל כך יפה רציתי לדעת מה לעשות האם לנתק את הקשר האם להמשיך ולחכות שאני ימשך אליה ואולי זה לא יבוא או שאולי אני מתפשר בגלל שכבר נמאס לי לחפש ולכן אני ממשיך את הקשר הזה למרות שאם זה היה בתחילת דרכי בחיפושים הייתי מנתק את הקשר אשמח לשמוע תשובה מקיפה בנושא

תשובה

ב"ה

שלום לך,

"שקר החן והבל היופי אשה יראת ה' היא תתהלל". שלמה המלך רצה להביע בכך את המקום האמיתי שיש ליחס לסוגיית היופי בחיים. מהו יופי? האם היופי אינו צירוף של הארה פנימית יחד עם גורמים חיצוניים?! האם לא נתקלת במי שנראית יפה אבל איננה יפה בעיניך.

חז"ל המליצו לכל אחד לשאת "אישה נאה". כשהם רוצים להשתמש במילה "יפה" הם ידעו. אבל חכמים בחרו בתיאור "נאה". היינו, מי שהמראה שלה לא דוחה אותך, לא גורם לך להתרחקות. אינני יודי למה אבל אני משוכנע שאשתי היא היפה בנשים. אינני יודע מה אתה תאמר על יופי כזה אבל הצירוף של מראה יחד עם תכונות יחודיות מהווה ביטוי עילאי ליופי. אם תשים את היופי במרכז חייך -תהיה אומלל! מה תעשה כשאשתך תזקין?!
יופי חיצוני חולף! יופי פנימי עומד לעולם. השתדל להמנע מלהגרר אחר חיים של חיצוניות, השתדל להימנע מהגררות אחר תפיסות הזרות לרוח היהדות,
דרך אגב, יתכן שאם לא תחפש דווקא אישה יפה - תמצא אחת כזו!
כנראה שהבנות שאיתן אתה נםגש חשות שאתה נמשך אליהן בשל המראה החיצוני...מה שפוגע ומעליב!!!
בברכה,

שי