שידוכים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/12/12 19:32 ב בטבת התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני בחורה בת 19 בתהליכי התחזקות ב"ה ואני לומדת כעת במדרשה. אני מעוניינת להתחיל בשידוכים אך הורי חושבים שזה גיל מוקדם מידי והמליצו לי לחכות עם זה.הסברתי להם שיש לי חברות בגילי שכבר נמצאות בתהליכי שידוכים וחלקן מאורסות או שעומדות להתחתן,ואני היחידה שעדיין לא התחילה אפילו לצאת.יש להדגיש שאני מרגישה כבר מוכנה להקים בית בישראל ומסוגלת נפשית להתמסרות בחיי הנישואין.

כבוד הרב,האם דבר זה יכול לעכב לי את השידוך ?

האם עליי לחכות מפאת כיבוד הורים או לצאת נגד רצונם ?

תודה רבה ושבוע טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

באופן עקרוני אין בעיה של כיבוד הורים בענין זה, זה גיל שבהחלט מתאים להתחלת חיפוס.

אבל כדאי לשמוע לעצתם, כי זה את נמצאת בתהליך התחזקות וכדאי לך למצב את עצמך מבחינת השקפת עולם ובנין אשיות כך תהיי מוכנה יותר לבנין זוגי.

אבל לא לעכב יותר מדי, אני לא יכול לתת הגדרה של זמן אבל בהחלט יש מקום לשמוע בעצתם, גם כדי לשמור על מערכת יחסים טובה.

בברכה,

דני ארגמן