שידוכים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/10/11 00:09 כו בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

הרב שלום,

אני גרושה עם ילד בת 25 ומידי פעם וצאת לשידוכים...

לפני 3 חודשים יצאתי עם בחור צולע ובסוף זה נגמר(לאו דווקא בגלל שהוא צולע).

היום, יצאתי עם עוד מישהו, שלפתע בפגישה אני מגלה כי גם הוא צולע...

זה קצת הפתיע אותי אבל לא בגלל זה אני כותבת לך,

אני כותבת כי זה קצת מוזר לי ואני לא מבינה למה ה' מגלגל את הדברים ככה. מה הסיכויים שאני אצא פעם אחר פעם עם בחור צולע?

אני מרגישה שיש לזה סיבה.

מה הרב חושב?

תשובה

ב"ה,

שלום,

לא צריך לשים לב לדברים כאלה,

לא כל דבר הוא אמירה מאת ה',

מה שה' רצה לומר לנו הוא כבר אמר בתורה, ועל ידי הנביאים, ועל ידי חכמי ישראל שבכל הדורות,

אם אדם נמצא בצרה, אז תפילה תשובה וצדקה מעבירים את רוע הגזרה,
אגב, לא צריך לחכות לצרות, תפילה היא מצוה כל השנה, וכן תשובה וצדקה.

אם בכל זאת את רוצה ללמוד מזה משהו אולי זה אימון לבחון את האדם על פי פנמיותו ולא רק על פי חצוניותו.
וזה דבר שחשוב יותר במצבך,

בברכה,

דני ארגמן