שידוכים-מראה חיצוני

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/12/14 10:35 כ בכסלו התשעה

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני יוצאת עם בחור מקסים, בעל מידות טובות ויראת שמים

אולם חשה שקשה לי להיפתח לקשר איתו, משהו חוסם ומפריע לי.

לאחר תקופה בה ניסיתי לבדוק עם עצמי מה מפריע לי, הגעתי למסקנה שאולי מדובר במשהו במראה החיצוני.

מאוד קשה לי לחשוב כך, מעולם לא ראיתי את עצמי בוחנת יופי חיצוני ונותנת לו משקל עקרוני. לבחור יש שיער בין הגבות, וזה כנראה מפריע לי,

אני גם מודה ביני לבין עצמי שאתבייש שכך אנשים יראו אותו.

אני שמה לב שאני לא מרבה להסתכל בפניו בחלק הזה של העיניים.

שאלתי היא: האם יש מקום להעלות זאת מולו? איך עושים דבר כזה? מניחה שזה דיי פוגע.. והאם יש סיכוי שהוא יוריד את השיער בין הגבות/שיתירו לו לעשות זאת?

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

יש כאן מעגל סגור, המראה לא מוצא חן בעניך ולכן את לא נפתחת רגשית ולכן גם קשה לעכל את המראה.

צריך לשבור את המעגל,

אם נפתחים רגשית אז אוהבים אם אוהבים יכולים להתעלם ממראה לא נעים,

לכן תנסי להתעלם מהמראה, לא לחשוב על הבושה מאנשים, זה ממש לא מענין אף אחד....

הרגש יגאה ווהפינה הזו שבין העניים תהייה ממש זניחה.

בברכה,

דני ארגמן