שידוכים או חברה מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/08/02 20:30 יב באלול התשסב

שאלה

הנושא סבוך ואנסה להסביר ככל שניתן

כידוע לרב ישנה בחוגינו הדתיים הפרדה מוחלטת בין בנים לבנות זה החמיר בשנים האחרונות וכיום יש נתק מתחיל בגן ממשיך ביסודי בתיכון לאחר מכן הבנים בישיבת הסדר ובנות במכללות לבנות

מה הבעיה? שתי נקודות

האחת אין אפשרות להכיר אין מפגשים בין בנים לבנות גם בגיל הנישואין בודאי יאמר לי הרב שיש היום שדכנים כחול אשר על שפת הים אותו דבר גם המחיר המופקע שהם דורשים יש כאלה שמחכים להצעות אבל עד מתי?

בעיה שניה מתחילה כשמכירים ויוצאים לפגישות הצרה הענקית שבנים לא יודעים איך לדבר עם בנות ולהיפך הסיפורים על פדיחות שהיו בפגישות של דתיים הפכו לספר שקרוי "הדרך לחופה רצופה כוונות טובות" כמעט כולם מכירים את הסיפור על פלוני שיצא להכיר מישהי והשדכן אמר לו לדבר איתה על אהבה הוא שאל אם היא אוהבת אטריות במשך שנים היינו מספרים את זה כדי לצחוק על החרדים המיושנים מאיתנו היום מסתבר אנחנו גרועים ממש כמוהם

התוצאה המוני רווקים ורווקות דתיים מעל גיל 30 ללא פיתרון באופק

מה שאני מציע כיון שלהחזיר את הגלגל אחורה אי אפשר לפתוח משרד הכרויות לנוער הדתי לאומי אפילו ללא תשלום בנים ובנות בגיל ההתבגרות יוכלו להפגש וליצור קשרים דבר שיעזור להם בעתיד

עכשיו תשאל למה זה טוב אם הם לא מוכנים לנישואים בגיל הזה עדיף שישקיעו בלימודים הענין הוא שהרצון למצוא אהבה לא מתחיל בגיל 20 פלוס אלא בערך גילאי 12 כבר אז חשוב לבנים ובנות למצוא זה את זו המציאות הראתה שאלה שיש להם קשר דוקא מצליחים יותר בלימודים מאילו הפנויים הדברים מבוססים על מקרים שראיתי בעצמי אלה שפנויים יודעים שזה לא המצב הטבעי מה שיוצר תסכול וירידה בלימודים

הפרדה בין בנים לבנות כעיקרה לא ברורה איפה כתוב בתורה שיש להפריד בנים ובנות? מה שכתוב זה שצריך להפריד בשר וחלב (האמת היא שגם זה לא באמת כתוב בתורה אלא זו פרשנות של חכמינו)

העולם הוא של שני המינים ככתוב: זכר ונקבה ברא אותם והפרדה אינה טבעית

אודה לרב אם יתן לי את דעתו בסוגיה ובפתרון שהוצע

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני ממש מתפלא עליך שאתה מציע לסדר מחדש את העולם ולוקח על עצמך סיכונים כל כך גדולים. האם אתה חכם יותר מאלוקים שאומר לנו במפורש זה מסוכן.

שמע קודם על הנתונים:

בחברה החרדית שיש בה הפרדה גמורה - אין הרבה רווקים ורווקות.
בחברה הציונית שיש הפרדה לא גמורה - יש יותר רווקים ורווקות.
בחברה החילונית שאין הפרדה בין בנים לבנות - יש כמעט רוב של רווקים ורווקות.

לפני שאסביר לך למה - ראה כי כל החכמים המחוכמים שרצו לעשות סדר חדש בעולם - נכשלו.

ראה מה קרה עם ה"מקלחת המשותפת" של הקיבוצים בשנות השישים שחשבו להמציא מחדש את טבע האדם וגרמו נזק נורא שנמשך עד היום.

ראה מה קרה לחברה הקומוניסטית שהחליטו שאין אלוקים והם מנהלים את טבע האדם ונכשלו בגדול ובדרך רצחו כמה מליונים.

ראה את תוצאות החינוך המעורב בבתי הספר החילונים. תערובת שגורמת נזק בעיקר לבנות. תערובת שמביאה זילזול בבנות בצורה נוראה.

יש מקומות שבהן כל בת שלא מפקירה את גופה לכל תלמיד בכתה או עובר אורח - היא לא "אין".

אם היא לא חושפת את גופה יותר ויותר במטרה למשוך תשומת לב - היא לא בחברה.

כל היום היא נמצאת בתחרות על תשומת לב הבנים כי כולם נותנות את "הכל". ואם היא לא תפקיר את עצמה היא חושבת שהיא בחוץ.

אתה מציע לנו ללכת בדרך הרעה הזו?!?

אתה מציע לעשות חברה מעורבת על מנת שיהיו יותר נישואים בחברה.

כדאי שתדע מה הם הנתונים לפני שאתה מציע הצעות!!
בדוק כמה בנות חילוניות "זוכות" למחויבות של גבר, לפרנסה, לאהבה, לבטחון, לבית, להמשכיות.

המצב הנורא הוא שבחברה החילונית הגברים מקבלים מכל הבא ליד בלי שום צורך להתחייב לילדים או לאשה אחת או לפרנסה.
למה שהוא יתחייב?

הוא בהחלט יכול לזרוק אותה לרחוב אחרי שיעשה קריירה כלכלית וימצא לו בחורה צעירה וטריה. בינתים היא נתנה לו את כל נעוריה. אחר כך הוא זורק אותה ולוקח אחרת, והיא,,, כבר בחורה משומשת ומבוגרת.

כואב?

זו האמת הנוראה!!

שים לב!!
יותר ויותר בחורות החילונית בימינו לא מתחתנות למרות שהן נורא נורא רוצות.
הן לא זוכות להביא ילד לעולם מבעל שמחויב להמשך גידלו למרות הטבע האימהי שלהן.
יותר ויותר חד הוריות!!
יותר ויותר גירושין!!
פחות ופחות נישואין!!

את המצב הזה יצרו הגברים מדעת או שלא מדעת וזו מציאות שאולי נראית נוחה להם - אבל היא נוראה בשביל הנשים. האמת היא שהיא גם נוראה בשבילם כי מי שלא מחויב לאשה - לא מחויב גם לעצמו.

אתה רוצה לגרור את החברה הדתית למציאות הרעה הזו??

פתח את העינים!!

לא פותרים בעיה אחת בזה שיוצרים בעיה יותר ויותר גדולה.

זכור מה אמר אלוקים!! זה שרוצה באמת את טובתינו.

הוא אמר שהקשר בין בנים לבנות הוא איסור מפורש בתורה במילים "לא תקרב". לא רק שאסור לגעת או לעשות מעשה - אפילו להתקרב אסור.
חכמינו אמרו "אל תרבה שיחה עם האשה" כששיחה כזו מביאה רע לאיש ורע לאשה.

מה כן?

שידוכים!!

האם זו מילה שמפחידה אותך??

צא מהקיבעון!!
היה פתוח לחידושים!!

זו הדרך!!