שידוך14

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/11/10 15:57 טו בכסלו התשעא

שאלה

שלום .

כבר שלחתי לכאן 2 שאלות וקיבלתי תשובות מאוד נכונות והן עזרו לי מאוד .

אני ינסה להסביר את המצב בידיוק כפי שהוא משתי נקודות המבט .

יש לי חבר כבר 9 חודשים , אנחנו אוהבים מאוד .

הוא מבית דתי אני לא ולכן היו לנו כמה בעיות ..

בזכותו אני מתקרבת לדת אני הולכת בצניעות יותר רואה שיעורי תורה ובאמת מתקרבת לדת.

ההורים שלו לחצו עליו וגם היו מקרים שממש דחפו אותו לסיים את הקשר אבל אנחנו לא וויתרנו.

הוא כרגע בכיתה י"ב אני כיתה י' נכון זה מוקדם מידי אבל אנחנו אוהבים אחד את השניה מאוד .

הבעיה היא כזו :

אני מרגישה בלתי רצויה מהמקרים שקרו ובמיוחד שאנחנו נפגשים מבלי ידיעתם בעיקרון הם יודעים שאנחנו עוד יחד אבל שאנחנו לא מתראים .

אני מרגישה בלתי רצויה ואפילו דחויה אבל שהיו מקרים שהייתי אצלו והם היו או ראו אותי הם היו נחמדים ואפילו הזמינו אותי לאירוע משפחתי בתור חברה שלו וגם ההורים שלו גדלו עם אבא שלי והם מכירים אז גם הוא היה מוזמן .

אני מרגישה רע מכל העיניין כי נוצר פה מקרה של צביעות , שקר ..

הם מתנהגים אלי הכי בסדר בעולם כשאני איתם והם מחייכים וחמודים ובאמת אנשים מקסימים רק שכשאני לא בסביבה נוצרים דיבורים עלי ואני מרגישה חוסר נוחות .

מנקודת המבט שלו כשאני מדברת איתו על זה הוא מנסה להרגיע שזה לא עלי ספציפית אלא על זה שיש לו חברה . הוא רב איתי שאני לא בסדר שאני לא מוכנה לקבל את המצב אני אוהבת אותו ויקבל אותו בכל מצב אבל לא כשזה גורם לי להרגיש ככה .

אני לא רוצה להפרד מימנו אני כן חושבת שהקשר שלנו יחזיק מעמד אנחנו באמת אוהבים אחד את השני הוא גם מחזק אותי וגורם לי לרצות להתקרב לדת באמת!

אני לא מוכנה לוותר על הקשר אבל אני לא מוכנה לוותר על הכבוד המינימלי שמגיע לי אני בסך הכל בן אדם ולא סמרטוט ואיני רוצה להשאר במקום שאיני רצויה בו .

מצטערת על האורך פשוט אני מרגישה מבולבלת והדבר הראשון היה לפנות אליכם.

תודה רבה !

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

א.אני לא חושב שיש כאן צביעות, אדרבא הם מעריכים אותך כאדם טוב וכבחורה טובה אבל לא לענין קשר עם הבן שלהם ובודאי לא בגיל הזה.

ב. גיל כתה י' מאוד מוקדם לקשר לקראת חתונה, אמנם יש רגש חזק אבל אי אפשר לתת לרגש לשלוט בחיים, שניכם בגיל שכל אחד צריך לעצב את אישיותו להתפתח באופן עצמאי, כשיש קשר רגשי חזק זה יכול לעכב את ההתפתחות האישית, כך שהקשר הזה לא במקום, כל זה מעבר לכל השאלות ההלכתית שמתעוררות בקשר כזה.

ג. מה שאת מתקדמת מבחינה רוחנית זה מצויין, ואשרייך! אבל זו לא הדרך היחידה להתחזק בקיום המצוות.

בקיצור את לא סמרטוט חלילה, את בחורה טובה אלא שבנסיבות הללו ההורים לא רואים את הקשר בעין טובה.
חזקי ואמצי!

בברכה,

דני ארגמן