שידוך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/08/10 17:14 יז באלול התשע

שאלה

שלום!

זה קצת ארוך אבל ממש אשמח אם תעזור לי!!

אני בן שמונ ה עשרה והיה לי קשר עם בחורה בגילי.

היינו בקשר חצי שנה והקשר באמת היה רציני.

לפני חודשיים שאלתי אותה אם היא רוצה להיתחתן איתי,היא אמרה שהיא חושבת שכן,וקיבלנו החלטה שעוברים את השנה הזאת(שנת שירות ושיעור א')ואז נראה מה עושים.כי החלטנו שזה לא טוב לנו להיתחתן עכשיו.אחרי חודש היא אמרה שהיא קצת לחוצה ושהיא לא הכי בטוחה ושאולי היא רוצה הפסקה כדי לדעת מה היא מרגישה.אמרנו שנדבר אחרי שבוע ונחליט אם עושים הפסקה או ממשיכים.אחרי שבוע דיברנו והחלטנו שממשיכים ועוברים את השנה הזאת ביחד.אחרי שבוע היא רצתה שאני יבוא עליה הבייתה סתם לשבת עם ההורים שלה(בסוף לא יצא).אחרי שלשה שבעות היא העלתה את זה עוד פעם שהיא לא בטוחה ועוד פעם החלטנו שממשיכים ולא מדברים כרגע על חתונה.אחרי יומיים היא העלתה את זה שוב ואני התעצבנתי והיא אמרה שאו שעושים הפסקה או שניפרדים ואני בגלל שהייתי עצבני אמרתי שניפרדים.

הצטערתי על זה יום למחרת כי הבנתי שיש פה משהו אמיתי אבל היא הייתה שלמה אם ההחלטה להיפרד.אמרנו שנדבר אחרי כמה ימים ונחליט אם עושים הפסקה ארוכה או ניפרדים.

ביום שהחלטנו שנדבר היא החליטה שהיא לא רוצה שנדבר קבענו עוד כמה פעמים שנדבר אבל היא כל פעם החליטה בסוף שהיא לא רוצה לדבר,היא אמרה שהיא מפחדת שיהיה יותר גרוע שנדבר.(חשוב לציין שכל הזמן הזה שלחתי לה הודעות וניסיתי לשכנע אותה לחזור והפלתי עליה את התיסכול שלי מה שכנראה הלחיץ אותה יותר)לפני שבוע ראיתי אותה במקרה ודיברנו היא אמרה שהיא לא רוצה שנחזור עכשיו וגם לא נראה לה שנחזור בעתיד היא אמרה שהיא אהבה אותי וזה ניגמר.דיברנו קצת ובגלל שהיא הייתה צריכה ללכת היא אמרה לי שאני יחליט אם אני רוצה שנדבר ונסיים את זה בטוב ויפה ולדבר איתה למחרת.לא רציתי לדבר איתה כי היא לא כל כך רצתה שנדבר אז סיימנו את זה בהודעות.ככל שהזמן עבר רק היה לי יותר קשה והתגעגתי עליה יותר!אני לומד בישיבה גבוהה ומאוד קשה לי להתחיל את הישיבה עכשיו,מתחילת שנה לא הייתי הרבה בישיבה,הייתי נוסע לשלוש ימים וחוזר הבייתה.מאוד חשוב לי הישיבה אבל ממש קשה לי להמשיך לחיות בלעדיה היא ממש חשובה לי.רב הזמן אחרי שניפרדנו היא התיחסה אלי די מגעיל לומרות שהיא אמרה שאני חשוב לה וחשוב לה שיהיה לי טוב.לומרות הייחס שלה אני עדיין אוהב אותה וממש ממש קשה לי.אנ

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. כיוון שיש לך עוד דברים חשובים לעשות לפני החתונה,
למשל ללמוד תורה לפתח את אישיותך,
וצריך להיות מרוכז בדברים האלו,
לכן כדאי לך להניח לענין הזה,
בפרט שהבחורה לא מעונינת בהמשך הקשר.

ב. אני מבין שיקשה לך להמשיך לבד, אחרי שהיה קשר חברתי ונפשי עם הבחורה,

אך בנסיבות האלה אתה צריך לקבל החלטה חזקה לעזוב את הענין,
צריך לזה עוז וגבורה!

ג. כתבת שאתה לא מבין איך היא אהבה אותך כל כך ועכשיו כאילו לא אכפת לה,
נראה לי שחבל להתעמק יותר מדי בשאלות כאלה,
הרגש הוא הפכפך, עולה ויורד, היא לא מעונינת וזהו.
בע"ה, לאחר שתשקיע בלימוד התורה ובפיתוח העולם הרוחני שלך,
תמצא את בת זוגתך במקום יותר בוגר ועצמאי.

בברכת שנה טובה,

דני ארגמן