שידוך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/08/10 09:53 ב באלול התשע

שאלה

תוכן השאלה.

שלום כבוד הרב! אני בת 21 וחצי , אני מגיעה ממשפחה של חילונים, הכרתי בחור מדהים לפני שנה, הכרנו תקופה קצרה והתחלנו לצאת.. אני גרה לבד שנתיים, ושהתחלנו לצאת הוא עבר לגור אצלי, הבחור קטן ממני הוא היום בן 20, יש בנינו אהבה מאוד גדולה, הוא גדל בבית דתי/ מסורתי, וקירב אותי מאוד לדת במהלך השנה הזאת, הוא שינה אותי בהמון מובנים, כמו כבוד להורים, כבוד לאוכל, שמירת נידה, לא לומר לשון הרע, והיום אני באמת בשלב בחיים שאני באמת מיישמת את כל מה שלמדתי ממנו, ומרגישה עם זה מדהים ואדם טוב יותר! הסתדרתי מצויין עם המשפחה שלו(אמא שלו, אחים, דודים)

אבל האבא לא אהב אותי ולא התחבר אלי.. הוא היה אומר לו שאני לא בחורה טובה, ושאני לא בשבילו, אז הוא הלך לרב..והרב אמר לו שאני באמת בחורה רעה, ושאנחנו באנו ממקומות ועולמות שונים, ושאם הוא יהיה איתי הוא יסבול..ועוד דברים ממש לא יפים... והוא המשיך להיות איתי...עוד חצי שנה אחרי שהרב אמר לו את זה...ותוך כדי אבא שלו המשיך לומר לו שיעזוב אותי ושאני לא בשבילו..ושהוא בחיים לא יקבל אותי..והוא מאוד קשור לאבא שלו.. וזה ממש הכביד עליו כנראה..

והוא עזב אותי לפני חודש...

וכל זאת תוך כדי שאני איתו והוא לא אמר לי כלום על זה...לא ידעתי שאבא שלו לא אוהב אותי..חשבתי שהוא פשוט קשוח כי ראיתי שעם כולם הוא ככה...גם עם חברה של אחיו.. השאלה שלי..האם לרב מותר לומר דברים כאלו? הוא אמר את הדברים בגלל השם שלי ש. מ. ותאריך לידה01.01.11 .... כבוד הרב האם אתה רואה משהו לא טוב בשם שלי?? אני כל כך כיבדתי אותו, וכל כך אהבתי אותו והוא גם אהב אותי מאוד..איך אפשר להרוס אהבה כזאת??

איך רב יכול לומר עלי דברים כל כך קשים מבלי להכיר אותי בכלל?? מה אני צריכה לעשות?? אהבה זה לא דבר שקורה כל יום.. באמת התאהבנו, הייתה בנינו כימיה וחיבור מדהים. גרנו יחד הסתדרנו מדהים ...הייתה בנינו התנהלות מאוד נעימה ורגועה. בבקשה תגיד לי האם מותר לרב לומר דברים כל כך קשים? והאם אני צריכה לרדת מהעניין איתו בזמן שההרגשה שלי שמצאתי את הבחור האחד שלי?

ואם כן איך מתגברים על פצע כזה בלב??

בתודה מראש ש. מ.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. ערך האדם נקבע לא לפי תאריך הלידה שלו גם לא לפי השם שלו,
אלא לפי התכונות שלו המידות שלו וההשתדלות שלו,
וכיון שיש לך מידות טובות ואת משתדלת ומתקדמת את אדם טוב מאוד.

ב. אם הוא מעונין להמשיך את הקשר לכיוון של חתונה, אך יש קושי מצד האבא,
צריכים לדעת שאתם הם אלו שבוחרים ומחליטים עם מי להתחתן,
ואם ההורים מתנגדים צריך למצא לזה פתרון.

ג. אם הבחור לא מסוגל להשתחרר מהתערבותו של אביו,
ולא מסוגל להציב ולהגדיר לעצמו את רצונותיו,זו בעיה במוכנות לחיי נישואין,
כי אי אפשר לבנות זוגיות לפני שיש נפרדות מההורים,
כמו שכתוב : " על כן יעזב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו".

ד. ואם הבחור לא מעונין להמשיך בקשר, וזה סופי מבחינתו אז תעזבי את הענין ותתפללי לה' שתמצאי את הבחור האחד שלך.

ה. ומה שאת מרגישה פגועה מכל הסיפור הזה, צריך לדעת שיש דברים כואבים בחיים, ולא תמיד הם

בשליטתנו, יש יסורים בעולם הזה, ולפעמים דוקא במצבים האלו אנו יותר קרובים לרבש"ע, מתחזקים בתפילה, במדות טובות,

ותזכי למצא את בן זוגך, הזה או אחר, ותבנו ביתכם באהבה ושמחה,

בברכה,

דני ארגמן