שידוך 11

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/12/10 00:23 כט בכסלו התשעא

שאלה

הרב שלום

הייתי בקשר עם ילדה במשך 3 שנים אני בן 19 היום

ניפרדנו כי לא התאמנו הרבה ריבים הרבה מחלוקות בקיצור זהו

עכשיו אחרי שניפרדנו היא ממשיכה להתקשר אלי ולהזכיר לי את הדברים הלא טובים שעשיתי בקשר ואומרת שה3 שנים האלו היו סתם בזבוז בישבילה וכל מיני דברים שגומרים אותי מבפנים מעציבים אותי בצורה לא נורמאלית כי אני עדין אוהב אותה לא ניפרדתי ממנה כי אני לא אוהב אותה ניפרדתי ממנה כי אנחנו לא מתאמים הלבוש ההתנהגות הדברים שהיו משגעים אותי שהיא לא מוכנה להשתנות בישבילהם השטויות שלי הכעס שלי כל מיני קישקושים כאלה וכדומים מה אני אמור לעשות?

אני לא רוצה לפגוע בעצמי כי אני כבר גמור

ובטח ובטח שאני לא רוצה לפגוע בה מאוד מאוד קשה לי ואני מחפש תאושר שלי בחיים לא רוצה לעשות רע לאפחד ולא מוכן שאפחד יעשה לי רע אני כל יום מבקש סליחה מאלוהים וכל פעם שיוצא לי גם לדבר איתה אני משתדל לבקש ממנה סליחה שוב ואני מרגיש בלב שהיא קצת מזלזלת בזה ומרגישה מעלי וממשיכה להזכיר לי דברים וטעויות שעשיתי הרב בבקשה תעזור לי נורא נורא קשה לי תודה מראש שי

תשובה

לשואל שלום,

אם סיימתם את הקשר אין טעם לדשדש עוד בזה,
אם היא חושבת שפגעת בה באופן ספציפי שתגיד לך ותתנצל,
(וגם היא תתנצל על דברים שעשתה לך....),
ואם לא אז כנראה שהפרידה קשה לה מאוד, כי נוצרה איזו תלות רגשית,
והיא מנסה בכל דרך להמשיך את הקשר גם באופן של ניגון על המצפון,
ואתה לא צריך לשים לב לדבר הזה.
גם אין טעם להמשיך בשיחות אם סיימתם את הקשר, זה יקשה על שניכם לפתוח פרק חדש,
לכן גם את השיחות איתה לא כדאי להמשיך.

בברכה,

דני ארגמן