שידוך לחוזרת בתשובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/04/08 13:49 כח באדר ב'

שאלה

בעזה"י

שלום וברכה,

אני בחורה שנולדתי במשפחה חילונית ובנערותי בסביבות הגיל 15 חזרתי בתשובה.

שאלתי היא האם העובדה שנולדתי למשפחה חילונית תהווה לי בעיה בחיפוש אחר שידוך , והאם יפריע לבחור ישיבה לדוגמה להתחתן ולהקים משפחה עם מישהי שלא באה מסביבה דתית ?

אני מאוד פוחדת מהקטע הזה. איך מתמודדים עם זה ?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

על פי התורה החתן שלך נמצא באיזה שהוא מקום והוא מחכה לך בדיוק כפי שאת מחכה לו. והאמת היא שעוד בעולם הנשמות טרם לידתו של האדם מכריזים בשמיים מי יתחתן עם מי . את צריכה להתפלל להשם שישלח את השליחים הנכונים עבורכם .

ובאשר לעצם השאלה כל מצב נתון הוא מציאות. ואת המציאות לא ניתן שנות זו את וזו המשפחה שלך וההורים שלך הם יהיו הסבא והסבתא על כל מה שמשתמע מכך .
וראי כי משה רבנו התחתן עם ציפורה בת של כהן לעבודה זרה ובועז התחתן עם רות המואביה ורבי עקיבא התחתן עם אדם שהדיר את אישתו מכל נכסיו.

עם תפילה ועם קצת חכמת חיים ועם קצת תבונה הכל יכול להסתדר בעזר השם.

שיהיה בהצחה,

עוזיאל אליהו,

.