שידוך ולספר את האמת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/02/12 11:58 כד בשבט התשעב

שאלה

בס"ד

תודה לרב על הקדשת הזמן!!

רציתי להתייעץ עם הרב ולשמוע מה דעתו.

אני יוצאת עם מישהו (נפגשנו כבר פעמים,בקרוב פעם שלישית)

ובתכלס ב"ה הולך נחמד, כאילו יש דברים שמציקים לי- אבל לא ברמה של לנתק קשר. הוא צדיק וממש מה שחפשתי.

הבעיה- שהקשר מתחיל להתעצם ולהתחזק. ואני מתחילה לפחד. מתחיל להיות לי הרגשה של פחד- של רצון לעזוב הכול..

עשיתי מחשבה עם עצמי- והגעתי למסקנה שזה בגלל שאני חוששת שהוא "יזרוק" אותי אחרי שישמע את המצב המשפחתי. שהוא יספול בגלל זה..

(ההורים שלי גרושים, אני בת יחידה וחיה רק עם אמא בבית)

ואני חושבת על זה- שוואלה- הוא בטח ירצה בת של תלמיד חכם עם משפחה "נורמלית" וכו וכו.. ואני לא יודעת איך לספר לו את זה...

באיזה של? באיזה צורה??

אשמח לדעת מה הרב חושב...

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,

את בסדר גמור, את נורמאלית, את לא אשמה שההורים שלך גרושים,
אדרבא, דוקא בגלל זה תדעי להעריך זוגיות טובה,
כמובן, בנין הזוגיות דורש לימוד ועבודה, זה תהליך שנעשה מאליו.

את לא צריכה לתתיחסי ל"חסרון" הזה בדרמתיות, תחשבי על הדברים הטובים שלך, תחזקי את הבטחון שלך בטוב שבך, ואז תוכלי לומר זאת בטבעיות ובפשטות.

תני לו להחליט מה הוא רוצה, לא בטוח שהוא רוצה דוקא בת ת"ח, אם טוב לו איתך אין סיבה שלא ימשיך.

בברכה ובהצלחה,

דני ארגמן