שידוך בין חילוניים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/06/02 07:34 יא בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

שאלתי אומנם כבר את השאלה הזו פה לפני מספר שבועות אך כיוון שלצערי לא זכיתי לקבל תשובה החלטתי להפנות שאלה זו אליך בתקווה לתשובה מהירה בע"ה.

יש לי ידיד וידידה שניהם אינם שומרי תורה ומצוות וחשבתי להכיר בניהם (הם שניהם אנשים מאוד טובים ומקסימים...). לאחר ששניהם כבר הסכימו חשבתי שאולי עלולה להיות בעיה הלכתית בנושא בעניין של "בפני עיוור לא תשים מכשול" בנושאים של "בינו לבינה"וכו'...

מצד שני אם קשר כזה בסופו של דבר יתפתח בכיוון הרצוי הרי שיכולה להיות פה חתונה כהלכה (פחות או יותר...מתוך נקודת הנחה שהם בכל זאת לא שומרי מצוות) וזה עדיף מקשרים אחרים שעלולים להיות לכל אחד מהם חס וחלילה.

מה עלי לעשות? מותר לי להכיר בניהם או לא?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

לצורך חברות - אסור מהסיבות שהזכרת.
אם יכולים להתפתח מכאן נישואים - כן.