שיבוט במקרה של פיקוח נפש

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/04/02 05:11 ט באייר התשסב

שאלה

האם מותר לשבט אדם אשר זקוק לאיבר בכדי להציל את חייו (מח עצם)?

יש לציין כי השיבוט לא יפגע מתרומה זו וימשיך לחיות חיים "נורמליים".

תשובה

ב"ה י"ד אייר תשס"ב

לליטל שלום!

כל נושא השיבוט הגנטי מהווה בעיה מבחינה הלכתית כיווון שיש כאן התערבות במעשה בראשית. עדיין חכמי ההלכה לא הגדירו מה מותר ומה אסור בתחום זה, כי לא ניתן להטיל איסור על כל התחום של הנדסה גנטית כיון שתחום זה עשוי לפתור בעיות פוריות, או תיקון או מניעה של מומים מולדים אבל מאידך גיסא עלולים להשתמש בו בצורה הרסנית.
לדוגמא הנושא של הצלת נפשות הוא ערך ראשון במעלה, אלב נשאלת השאלה האם לצורך הצלת אדם "נייצר" אדם ללא הורים? זו שאלה שעל פי הידוע לי אין לה עדיין תשובה חד משמעית.

כדאי לעיין בשני מאמרים חשובים שנכתבו בנושא זה בקובץ תחומין חלק י"ח.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת