שחרית של ט' באב

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 17/07/02 06:58 ח באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

עיינתי בשולחן ערוך סימן תקנ"ד סעיף ד' ובמשנה ברורה סמ"ק ז', ולא נהירא לי מה להלכה אפשר להגיד מתוך פרקי הקורבנות בשחרית ומה לא אומרים. הבנתי שמשנת "איזהו מקומן" אפשר לקרוא וגם את מדרש רבי ימעאל, אך לגבי פטום הקטורת ושאר פרקי הקורבנות כגון פרשת הכיור ודישון המזבח וכו' מה שעוד נמצא שם, וכמו כן לגבי התחינות שם לא ברור לי אם אפשר לומר אותם או לא.

אודה לכבוד הרב אם יואיל לבאר הענין ועינינו תחזינה מישרים בבנין בית מקדשנו. אמן.

בברכה.

תשובה

בשחרית אומרים רק פרשת התמיד ופסוק 'ושחט' ואין אומרים פטום הקטורת, פרשת הכיור ודישון המזבח, ובמנחה אומרים אותם.

בברכה,
צבי קוסטינר