שחרית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/14 22:46 טו באב התשעד

שאלה

בס"ד

שלום לרב

במידה ואני נצרך להגיע ליעד מסוים בשעה מוקדמת - 7 בבוקר לעבודה, מחוץ לעיר מגוריי אבקש לשאול מה הזמן הכי מוקדם שאפשר להניח תפילין ולהתפלל תפילת שחרית ?

בלית ברירה אתפלל תפילה קצרה(מה שחייבים )

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש ברירה פשוטה: יוצאים מהבית עוד יותר מוקדם בבקר כדי להגיע למקום העבודה חצי שעה לפני הזמן ולהתפלל שם.
אם אתה צריך להגיע לבאר שבע בשעה שבע, צא מהבית כך שתהיה בבאר שבע בשש וחצי, שם תתפלל בבית כנסת סמוך למקום העבודה. בשבע תופיע בעבודה אחרי תפילה ראויה.

גם אם אין ביכנ"ס - אתה יכול להגיע לעבודה לפני הזמן ולהתפלל בנחת במקום העבודה שלך - זה עדיף על תפילה חטופה לפני הנץ.

אני מכיר אנשים רבים שנוהגים כך. הנסיעה לעבודה בשעות הבוקר המוקדמות חוסכת גם זמן עמידה בפקקים וכד' כך שבסופו של דבר נחסך ממך בזבוז זמן מיותר.