שחיה מעורבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/09/02 20:41 יב בתשרי התשסג

שאלה

שלום. אני בת 14 .כל החיים שלי שחיתי מעורב היינו הולכים כל המשפחה ובכלל לא חשבתי על מה שרע בזה. השנה התחלתי לחשוב ושאלתי פעם את ההורים שלי והם ענו לי ואז אמרו לי שהם ילבו אותי בכל דרך שאלך. אכשיו כל פעם שהם מארגנים טיול משפחתי הם עושים את זה בלי מים. אני רוצה לשנות את עצמי לא אותם ואני מרגישה שאני מקשה עליהם וממש לא נעים לי! אתה יכול לעזור?

תשובה

ב"ה י"ג תשרי תשס"ג

שלום רב!

זה שאת רוצה לשנות רק את עצמך ולא אותם זה מהלך חיובי, למרות שלעיתים בדרכי נעם הורים הולכים בעקבות בניהם ובנותיהם ומתחילים לדקדק במצוות. שחיה מעורבת זה איסור הלכתי חמור.

זה שהוריך מתחשבים בך, זה לא שינוי שהם משתנים, הם אנשים טובים המתחשבים באחרים ובודאי בביתם, ואת צריכה להודות להם על כך, אבל בודאי אינך צריכה להרגיש לא נעים, במיוחד כשמדובר על התחשבות המאפשרת לך להמנע מאיסור שחיה מעורבת. את צריכה לשמוח בכך.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת