שושלת כוהנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/06/02 02:25 יג בתמוז התשסב

שאלה

מה הסיבה ומתי נלקחה הכהונה משושלת אלעזר בן אהרון הכוהן לחמישה דורות והועברה לשושלת איתמר בן אהרן (בסוף הוחזרה ע"י דוד המלך לשושלת אלעזר).

השאלה הועלתה במסגרת שיעור גמרא בבית-כנסת.

תודה, טובה.

תשובה

במצודות דוד על שמואל א פרק ב פסוק ל מובא כי בני איתמר. "יתהלכו לפני" - רצה לומר ישמשו בכהונה גדולה. כי מכבדי - מי שהיה מכבד אותי, אכבדו גם אני, רצה לומר: אחזיר שמוש הכהונה לבני פנחס בן אלעזר, שכיבד אותי בשטים בקנאו את קנאתי. ובוזי - הם בני עלי, שביזו את המקום, יקל כבודם. וכן היה בימי שלמה, כי גירש את אביתר מכהן לה', שהיה מזרע עלי (מלכים א ב כז), וכיהן צדוק תחתיו (שם פסוק לה), שהיה מזרע פינחס: