שום כתוש (''דורות'')ובצל קלוף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/07/07 08:05 יז בתמוז התשסז

שאלה

שלום לרב ותודה על ההזדמנות לשאול שאלות.

כבר שנים שאני משתמשת בשום הכתוש שמגיע בתבנית פלסטיק המחולקת לחלק קטן לכל שן שום ומאוחסן בהקפאה.

חברתי העירה את תשומת ליבי לכך שייתכן ויש עם כך בעיה הלכתית כיוון שהשום מקולף וכתוש ועובר עליו הלילה.

ברצוני לדעת האם מותר להשתמש בשום הזה או שאולי יש "תיקון" לאותו המוצר.

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן התלמוד הבבלי במסכת נידה דף יז´ מזהיר שלא לאכול בצל קלוף ,שום קלוף ביצה קלופה שעבר עליהם לילה. אולם דברי הגמרא האלו לא נפסקו להלכה בדברי הרמב"ם ולא הובאו בשו"ע.
ולכן מותר.

ומכוון שיש אחרונים שהביאו את דברי הגמרא הזו להלכה כגון שו"ע הרב (סוף חו"מ, דיני שמירת הגוף והנפש, סעי´ ז)אז מי שרוצה להדר ולהחמיר יכול.
ורבים הם האנשים שבדבר הזה מחמירים .

ובספר בכף החיים (סי´ קטז אות צג) כתב שאם הבצל או השום או הביצה עברו תהליך של בישול וכדומה אין להקפיד כלל ועיקר והבן איש חי כתב שאם על הבצל נשארה קליפה אפילו קטנה אין להקפיד.
אחד מפוסקי דורינו כתב שאם ערבבו בשום הכתוש או הבצל מעט שמן או תבלין גם אז אין להקפיד כלל.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.