שובר נסיעה באוטובוס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/04/08 17:45 כח באדר ב'

שאלה

בס"ד

שבת שלום!!!

רציתי לשאול את כבוד הרב מספר שאלות:

אני מקבל מדי עם מכתבים למיונים לצה"ל שבהם יש שוברים לנסיעה חינם באוטובוס.

1. האם אני יכול להשתמש בשוברים אלו באותו יום גם לנסיעותיי האחרות?

2. האם אני יכול להעביר שוברים אלו לאדם אחר?

3. אם דחיתי את מועד המיון ונשאר בידי השובר ליום המקורי, האם מותר לי להשתמש בו?

4. אם השתמשתי בשוגג, מה עליי לעשות?

תודה רבה,

שבת שלום ופסח כשר ושמח,

איתמר בבאי

תשובה

ב"ה

שלום.

הצבא נותן לך נסיעה חינם למטרה מסויימת אם אתה נוסע לשם אותה מטרה אז אתה יכול וזכאי לנסוע חינם.(זה לא חינם באמת כי הצבא משלם עליך לחברת אגד! ).

אסור לך להשתמש בשוברי הנסיעה שלא למטרת הנסיעה באופן ישיר. ואם נמצאים בידך שוברי נסיעה אל תעביר או תחלק אותם לאנשים. על מנת לא להכשיל אותם.

ואם השתמשת בטעות אז עצם השאלה זה כבר חרטה על העבר וגם תקבל על העתיד להקפיד יותר בכספי ציבור . ואם יזדמן בידך להחזיר לצבא את כסף הנסיעה עשה זאת.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.