שהייה בחלל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/06/02 04:01 כו בסיון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לומדבכיתהז/1 בישיבה התיכונית פ"ת ובשיעור מדעים אנחנו לונדים פרוייקט שנקרא "גולשים בחלל" ובמהלך הפרוייקט התעוררה בעיה - אם אדם שומר תורה ומצוות נמצא בחלל איך הוא יכול לשמור את מצוות ראש חודש,שבת,תפילות,זמן הנחת תפילין,ציצית ועוד.

אשמח אם תוכל לענות לי על שאלות אלו.

בתודה,קובי.

תשובה

ב"ה ה' מנחם-אב תשס"ב

לקובי שלום!

כדאי לעלות שאלה זו על שולחנם של גדולי הפוסקים, נראה שסוגיא זו קשורה לענין קו התאריך, וגם שם דנו הפוסקים האם קביעה זו של קו התאריך שנקבע על פי גויים משפיעה על ההלכה, הרב פרנק בשו"ת הר צבי פסק שיש ללכת אחרי מנהג המקום, וגם כאן יתכן שיקבעו שאותו אדם הנמצא בחלל יתנהג על פי המצב במקום ממנו הוא הגיע, למרות שסדרי הזמנים שם שונים. יש מקום עוד לעיין בדין זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת