שהייה בבית חילוני בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/04/12 02:15 ט בניסן התשעב

שאלה

האם ישנה בעיה לבקר בבית של מכר חילוני בפסח (בלי לאכול דבר, כמובן) מתוך ידיעה ברורה שהוא אינו שומר על הלכות הפסח ובבית ישנו חמץ גמור? האם ישנה בעיה לישון שם במקרה הצורך?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עם כל הקושי הרוחני אנחנו (לצערנו) רגילים לחיות בתוך יהודים שאינם מקפידים על הלכות בסיסיות ביותר: שמירת כשרות, שמירת שבת... יש לנו קרובים שחיים בזוגיות ללא קידושין - למרות כל זאת איננו מחרימים אותם.
אינני רואה הבדל בין כל הנ"ל ובין מי שאינו שומר כשרות בפסח.
לכן אפשר לבקר במקום שבו אין שומרים כשרות פסח.

אחד הנימוקים לבדיקת חמץ (למרות שמבערים אותו) שמא ישכח שזה פסח ויבא בטעות לאכול מהחמץ. כדי למנוע כאן, חשש זה, צריך לבקש שלא יהיה חמץ במקומות גלויים בזמן הארוח, בעקר אם מתכוונים גם ללון במקום.

ועיין
http://www.din.org.il/2011/04/21/לדור-בבית-שיש-בו-חמץ/