שהה כדי לגמור את כולה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/02/17 08:35 ט בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב לגבי קריאת המגילה בקש""ע, סימן תרצב, יב: ""שהה כדי לגמור את כולה בין בעשרת בני המן, בין בשאר המגילה, חוזר למקום שפסק. [מגילה (יח:). טוש''ע (סי' תרצ ס''ה). (וע''ע בתשו' הרשב''א שבב''י סי' תרצב). וכ''פ הפמ''ג (א''א סי' תרצ אות יז) לענין שהה כ''כ בעשרת בני המן. וראה בילקו''י מועדים עמוד ש'. ובילקו''י על הלכות פסוד''ז. חזו''ע פורים עמוד פז]""

להלן שאלתי.

מה הכוונה שהה כדי לגמור את כולה, לא הבנתי למה לעשות שהייה במכוון. עניין של שהייה בגלל נמנום וכד' הוסבר בסעיפים הקודמים, אך מה עניין ההשהייה פה?

תודה

תשובה

שלום
אין שום עניין לעשות שהייה, אבל יכולים להיות הרבה מצבים שנוצרה שהייה כזו (קרה משהו, קראו לו בחירום, הילדים התחילו לבכות וכיוצא בזה)