"שדרוג" תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/11/12 07:03 כב בחשון התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אבי צפוי לעבור ניתוח החלפת מסתם (ניתוח לב פתוח) ביום חמישי ח' בכסלו בעז"ה.

לקחנו את התפילין שלו לבדיקה לפני הניתוח , והמוכר בחנות שלא : האם הוא משתמש בהם באופן קבוע,

השבתי כי אבי מתפלל בהם באופן קבוע מידי יום ביומו.

המוכר ציין כי התפילין אינן מהודרות וכי לאדם שמתפלל מידי יום ביומו רצוי לרכוש תפילין מהודרות.

רציתי לדעת מה החשיבות של רכישת תפילין חדשות עבורו , ובמידה וכן - על מה כדאי להקפיד ברכישה (תפילין ספרדי).

תודה רבה וכל טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש בתפילין קלף בו כתובות הפרשיות ויש את הבתים.
קלף מהודר = כתוב יפה ומדוייק ללא הכשר בדיעבד.
בתים מעור בהמה גסה = חזקים יותר וניתנים לתיקון.

עיין בהרחבה בקישור
http://www.tefillin.info/