שדכנות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 13/08/02 12:31 ה באלול התשסב

שאלה

לכ' מו"ר שליט"א

האם מותר לשדך אנשים שאינם שומרים תו"מ ובמיוחד הלכ' נדה.

אש התורה

לונדון

תשובה

שלום לשואל

מצוה גדולה לשדך יהודים ליהודיות בארץ ישראל ועל אחת כמה וכמה בחוצה לארץ , שם סכנת ההתבוללות גדולה ביותר .
ומי שיודע ועוסק במצוה זו לשם שמים שכרו רב מן השמים .
ראוי שהשדכן יפנה את בני הזוג לרב ולרבנית על מנת שהם ינחו אותם כיצד לשמור על קדושת הבית וטהרתו .
יש סיכוי גדול שהם יקשיבו לו, והוא ישתדל לעשות זאת בדרכי נועם .
אין להמנע מלשדך יהודי ליהודיה בתנאי של אי שמירת מצוות , השדכן ישתדל ומן השמים יעזרו להם לשוב לצור מחצבתם
על כל פנים ברור שיש להתאים את בני הזוג לפי רמתם , ובודאי להשתדל שהאשה תהיה חזקה יותר כי אז יש סיכוי גדול שצדקת תטה את בעלה לשמירת מצוות .
חזקו ואמצו במלאכה קשה זו כקריעת ים סוף .

יוסף אלנקווה