שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/01/02 02:01 ח בשבט התשסב

שאלה

האם מותר לינסוע בסקייטבורד או רולר בשבת הרי אין סכנה שתיפול השרשרת כי אין או שמשהו יתקלקל בתודהמראש

תשובה

בס"ד

שלום

סקייטבורד או רולר דינם כמו אופנים דהיינו אין איסור ברור מאיסורי שבת, אבל מקובל לאסור כיון שזה משהו של חול שאדם עושה וזה נראה "עובדין דחול" - "מעשה חול". באופנים יש גם חשש שירד אויר או שיגביה או יוריד גובה כסא או ידליק אור וכד' ולכן נהגו לאסור.
לעומת זאת לא נהגו לאסור לילדים לנסוע על אופני ילדים בבית ובחצר. ויש מחמירים גם בזה.

לגבי נסיעה בסקייטבורד או רולר - דעתי היא שזה "מעשה חול" וזה לא מתאים לשבת.