שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/06/13 09:58 כח בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת,האם לאחר הדלקת הנרות בשישי ערב, אני יכולה לעזור לאימי בהכנת הסלטים? (למשל כרוב שהושרה במים לפני כניסת שבת, ולאחר הדלקת הנרות אימי חותכת אותו לסלט), ועוד שאלה, הבנתי שאסור להשתמש בפומפיה בשבת. אנחנו משפחה דתיה ממוצא תימני, ובבוקר שבת אימי תמיד מרסקת עגבניות בפומפיה לצורך רסק עגבניות עם המאכלים של העדה התימנית. האם היא עושה נכון? תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום!

א. הדלקת נרות נחשבת כקבלת שבת, ומרגע ההדלקה יש לשמור את כל דיני השבת.

אמנם בהכנת סלט אין איסור בשבת. מותר לחתוך ירקות לסלט בסמוך לסעודה ונהגו לחתוך בחתיכות קצת גדולות מהרגיל בחול, וכך אין שום חשש. וגם החותך בחתיכות קטנות אם הוא סמוך לסעודה אין בזה איסור.

ב. אסור לרסק עגבניות בשבת בפומפיה, אלא צריך להכין את הרסק ביום שישי ולשמור במקרר לשבת.

כל טוב!