שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/10/16 13:23 כג בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב

רציתי לשאול על הלכות שבת(חוזר בתשובה)

לגבי הפלטת שבת..מה מותר ומה אסור?

מותר לבשל לפני שבת בסירים להחזירם למקרר עד הבוקר

ולפני תפילת שחרית לשים אותם על הפלטה ולחזור מהתפילה שכבר האוכל חם?

כמו כן מאפים ולחמים מותר פשוט להניח על הפלטה?

תשובה

שלום
באופן כללי, משאירים על הפלטה מלפני שבת אוכל שכבר מבושל.
אם רוצה לשים בשבת אוכל קר על הפלטה - אם זה אוכל ללא נוזל, מותר. לפי רוב הפוסקים לא יניח ישירות על הפלטה, אלא על כלי הפוך (אפילו משהו קטן כמו מכסה של קפה), כדי שלא ייראה כמבשל בשבת.
אם זה אוכל עם נוזל - לתימנים מותר. לאשכנזים מותר כל עוד זה עדיין חם במקצת. ולספרדים רק כאשר זה עדיין חם מאוד (40-45 מעלות לפחות).
לגבי הנחת חלה על הפלטה - לחלק מהפוסקים אפשר להניח ישירות על הפלטה ולחלק מהפוסקים צריך להניח על כלי.
לפירוט ההלכות כדאי ללמוד את הנושא. יש ספרים ויש גם ברשת. כמו למשל באתר של הספר פניני הלכה - http://ph.yhb.org.il/category/שבת/10-בישול/
בהצלחה רבה