שבת חתן אצל אשכנזים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/04/13 22:57 ט באייר התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

אחי מתחתן בעוד כחודש עם בחורה מעדות המזרח. ידוע כי אצל האשכנזים נהוג לציין את השבת חתן בשבת שלפני החתונה; עם זאת, בשל בחירתה של משפחתה לציין את טקס המקווה באותה השבת, ביקשו הם לדחות את השבת חתן לשבת שאחרי החתונה. שאלתי היא האם זה קביל לציין את השבת חתן כשבוע אחרי, למרות מה שמקובל אצלנו, האשכנזים?

אודה לך באם תבהיר לי יותר את הדעות בנושא ואת הקבילות של העניין.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שבת חתן לא חייבת להיות בנוכחות משפחת הכלה. זו השבת שבה המשפחה והקהילה של החתן נפרדים מהחתן לקראת יציאתו לביתו החדש.
בשבת שאחרי החתונה תקיימו ארוע עם משפחות החתן והכלה - הדבר מתאים מאוד מפני שבשבת זו (שבת שבע ברכות) נמצאים החתן והכלה יחד עם כולם.
עיין דברים דומים בתשובה
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=29612