שבתות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/12/10 10:30 יג בטבת התשעא

שאלה

שלום

אני יוצא עם מישהי והקשר מתחיל להיות רציני. הייתי אצל ההורים שלה וגם היא היתה אצל ההורים שלי לערב קצר של שעתיים בערך.

אנו רוצים לעשות יחד שבת אצל ההורים שלי וכן עוד שבת אצל ההורים שלה.

יש לנו חדר ריק בבית שלי האם מותר לה לישון שם (מטעמי צניעות) חשוב לציין כי יהיה לה חדר משלה וכן כל המשפחה שלי יהיו כל השבת בבית ולא יהיה מצב של ייחוד?

וכן השאלה היא לגבי אם אני יוכל לעשות שבת אצל ההורים שלה ולקבל חדר משלי לבד (או לישון בחדר עם אחד האחים שלה)?

והאם יש חילוק בין לפני האירוסין לאחרי?

תודה

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

גם אם אין בעיות של יחוד, הדבר לא רצוי,
הן מבחינת הקורבה היתרה שבזה,
והן מבחינת בשהות הממושכת ביחד שבת שלימה,
נגררים לשיחות ארוכות, בערב שבת,ליל שבת בוקר צהרים ערב.

מבחינה מסוימת אחרי האירוסין זה יותר חמור כי מרגישים יותר קרובים ויכולים להכשל חלילה,
לכן צריך להתרחק ממצבים כאלו,
ולחזק את הקשר על ידי פגישות איכות.

בהצלחה רבה

ובברכה,

דני ארגמן