שבתאי האחר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/12 01:11 ז בתשרי התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמעתי הרבה את השם שבתאי צבי, קראתי עליו קצת וראיתי שהוא שילב יהדות ואיסלאם, האם זה מותר?, הוא אמר שהוא נמצא עם גויות מוסלמיות כדי לברר ניצוצות קודש כמו שעשה שלמה המלך?

מה זה לברר ניצוצות קודש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שבתאי צבי היה אדם הזוי והתגלה כמשיח שקר שגרם קלקולים גדולים בתקופתו.
הדמות שניסתה להציג אותו באופן חיובי היה נתן העזתי שהכיר מושגים קבליים ועשה בהם שימוש כדי להטעות את המוני ישראל התמימים.

הפעולה של ברור ניצוצות (יותר נכון 'העלאת ניצוצות') זו עבודה רוחנית של מקובלים שנעשית על ידי כוונות מיוחדות שהם יודעים לכוון כאשר הם מקיימים מצוות או עושים פעולות חומריות בקדושה כמו אכילה בקדושה.

בשום אופן אין דרך של העלאת ניצוצות באמצעות עברות או מעשים מושחתים. זה היה השיבוש הנורא של נתן העזתי.