שברתי בקבוק בסופרמרקט

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/07/08 12:30 כז בתמוז התשסח

שאלה

שלום הרב!

תודה שאתה טורח ומקדיש מזמנך,

רציתי לשאול..

אתמול שברתי בקבוק בסופרמרקט די גדול בשם יוחננוף,

והמשכתי ללכת בלי לומר לאיש מהעובדים על כך!

האם עברתי על גזל ועליי לחזור ולשלם?

או שמא בחנויות מסוג כזה אין שברת ושילמת?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)זה היה נחמד מאוד מצידך אם היית מודיע על כך לאחד העובדים על מנת שיפנה את השברים ויספוג את הנוזל ו"חמירא סכנתא מאיסורא" . ואם אדם היה ניזוק התוצאה היתה יכולה להיות קשה מנשוא ... .

2)אני מבין שעדיין לא שמת את הבקבוק בעגלה אלא הוא נשבר דרך הילכך ולכן אתה לא חייב בנזק.
ובעל הבית לוקח בחשבון בלאי ופחת של התוצרת.

3)אם היה כתוב שלט "שברת שילמת" אז אתה חייב בתשלום הנזק מפני שאז בעל הבית מגלה דעתו שאין פחת ובלאי.

ועיין גם תשובתי "לטעום בסופרמרקט" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/54436

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.