שבע ברכות 2

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/09/02 16:09 ו בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה רבה על התשובה הזריזות במענה.בהמשך לשאלה בקישור https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=12916

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית אני מתנצל על האיחור בתשובה.

האשכנזים נוהגים לברך בכל מקום שאוכלים בני הזוג.
לגבי הספרדים
אני מעתיק לך את לשון ההלכה בשולחן ערוך (אבן העזר )

צריך לברך ברכת חתנים בבית החתן קודם נשואין, והן שש ברכות. ואם יש שם יין, מביא כוס יין ומברך על היין תחלה, ומסדר את כולם על הכוס, ונמצא מברך ז' ברכות; ואם אין יין מצוי, מברך על השכר.

אין מברכין ברכת חתנים, אלא בעשרה גדולים ובני חורין, וחתן מן המנין, בין כשאומרים אותה בשעת נשואין בין כשאומרים אותה אחר ברכת המזון; אבל כשאין אומרים אחר ברכת המזון, אלא ברכת אשר ברא, אינו צריך עשרה.

מברכין ברכת חתנים בבית חתנים אחר ברכת המזון, בכל סעודה וסעודה שאוכלין שם, ואין מברכין ברכה זו לא עבדים ולא קטנים.(אולם החתונה ובית ההורים וכמובן בית הזוג נחשבים כבית חתנים)

סעיף י
י"א שאם החתן יוצא מחופתו, אפילו כלתו עמו, והולכים לאכול בבית אחר, אין אומרים שם ברכת חתנים;(לא מדובר על ה7 ברכות!!!!!!) והני מילי כשדעתו לחזור אחר כך לחופתו, אבל אם הלך לגמרי לבית אחר וכל החבורה עמו, נעשה אותו בית עיקר גם שם נקרא חופה ומברכין ברכת חתנים. וכן לפעמים שהולכין החתן והכלה לעיר אחרת, צריך לברך שם ברכת חתנים, אם הוא תוך שבעה (ואין דעתו לחזור) (ב"י).

להרחבה בנושא יש לעיין בספר "בית חתנים"
נכתב ע"י הרב משה פנירי שמסכם את כל ההלכות הקשורות לזה.

בברכה ,

עוזיאל