שבוע שחל בו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/07/13 22:01 ו באב התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

1-האם מותר לקנות חולצות בסיס בשבוע שחל ט' באב?

אם אין אפשרות לקנות לאחר מכן, מותר?

2-בנוסף אם יש מבצע מסוים על בגדים שלאחר ט' באב לא בטוח שהמבצע יימשך האם מותר לקנות?

תודה ובשורות טובות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך לזכור שתשעת הימים ובודאי שבוע שחל בו תשעה באב, אינם מושגים טכניים.
זו מהות של אבלות, של צער על האבידה הכי קשה שאבדנו.
מי שאביו או אמו נפטרו, עוזב הכל ומתייחד לשבעה ימים עם זכרם.
גם אנחנו נעזוב הכל ונתייחד עם החורבן.
זה לא הזמן לחפש הקלות והיתרים, איך להמשיך לקנות ולבלות.
הקניות אפשריות רק כשמדובר בהעדר תנאים בסיסיים, אם ממש אין בגדים ללבוש, או שעלול להיות הפסד משמעותי אם לא נקנה עכשיו.

באשר לשאלה - התנאים לא ברורים:
"אין אפשרות לקנות לאחר מכן" - מדוע אין אפשרות? ומה האפשרויות האחרות?
"לא בטוח שהמבצע ימשך" - האם אי אפשר לבדוק במדויק עד מתי המבצע? מה האפשרות שיהיו מבצעים דומים במקומות אחרים?

עייני תשובה נוספת בענין - ושם הפניה לתשובות נוספות:
http://www.din.org.il/2012/07/23/עשיית-קניות-בתשעת-הימים/