שבועה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/13 16:34 ה באב התשעג

שאלה

בס"ד

בעברי הייתי משתמש בביטוי "נשבע לך" וכד' לדברים של שטות ואולי גם לדרים לא נכונים.

מה יש לעשות היום בנידון? (עברו מס' שנים טובות..)

דבר נוסף, שמתי לב שהיום בקרב בני הנוער התפתחה תופעה דומה שלאחר משפט שהם רוצים לומר במעין רצינות הם אומרים "נשבע" האם יש להעיר על זה כאשר אני יודע שזה לא יועיל?

תודה רבה

תשובה

שלום!

יש לעשות תשובה. ב"ה כבר הינך מכיר בחטא, ועכשיו נותר רק לעשות וידוי ולקבל לעתיד.

טוב הדבר שתקבל על עצמך גם לימוד בנושא כתיקון, ואם בכוחך ללמוד מסכת שבועות או מסכת נדרים.

אם אתה יודע שזה לא יועיל - אל תעיר, מפני ש"כשם שמצווה לומר דבר הנשמע, כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע". כמובן שאם יש לך ערוץ השפעה לבחור מסויים ותוכל להסביר לו ויש סיכוי שיקשיב שיש בכך מצווה גדולה.

כל טוב!