שאלת רב מקובל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/03/02 16:47 יח בניסן התשסב

שאלה

הרב שלום וברכה. רציתי לדעת האם רב מקובל יוכל להדריך אותי מה לעשות שנה הבאה? (באיזו מדרשה ליהדות ללמוד או בכלל האם לעשות שירות לאומי והיכן). תודה.

תשובה

בס"ד

ממש לא.
אנחנו נוהגים על פי הלכה.
בידקי מה מתאים לך?
ראי מה מענין אותך?
התיעצי עם הוריך או המחנכים שלך באולפא או במקום שלמדת.
שאלי רב שמכיר אותך או שיכול לשמוע ולעמוד על טיבך.

אנחנו פועלים על פי ההדרכות של התורה. ולכן אם זה רב מקובל אמיתי - הוא יבדוק את הדברים הללו.

אולי הוא יודע על מקומות מסוימים שאינם טובים או שטובים לכל אחת - זה משהו אחר. אבל התאמה היא על פי שכל.

בהצלחה

ועוד אמרו חז"ל - אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ. היכן ליבך חפץ?